Już u progu lata... pracownia kulinarna wypełniła się zapachem truskawek i dźwiękiem wirujących blenderów. Wszystko to za sprawą uczniów z klasy IVB spragnionych orzeźwienia w te pierwsze, słoneczne i rowerowe dni maja. Na zdjęciach widać uczniów przygotowujących owocowe milkshakes. Uczennice dzielą na mniejsze cząstki umyte wcześniej truskawki, wrzucają do pojemników borówki i pokrojone truskawki dodają mleko i jogurt, a następnie blendują wszystkie składniki. Na końcu delektują się gotowym napojem przelanym w specjalne do tego przeznaczone  kubki.

Nie da się zrobić omletu, nie rozbijając jajek. Na zdjęciach widzimy Uczniów klasy IVA przygotowujących omlety. Uczniowie sami dobierają dodatki do omletów, niektóre serwowane są na słodko z truskawkowym dżemem i pokrojonym bananem, inne wytrawnie z szynką, posiekanym szczypiorkiem i włoskim serem.

Na zdjęciach widzimy uczniów klasy  przygotowujących omlety. Uczniowie sami dobierają dodatki do omletów, niektóre serwowane są na słodko z truskawkowym dżemem i pokrojonym bananem, inne wytrawnie z szynką, posiekanym szczypiorkiem i włoskim serem.

W marcu jak w garncu 🫕 - nie tylko w przyrodzie. Na czternastkowych zajęciach kulinarnych #LaboratoriaPrzyszłości powstał wielki garniec pełen zupy marchewkowej🥕🥕🥕. Patrząc za okno, nic dodać nic ująć - dlatego uczniowie IVC pod opieką Pani Elizy Szulii postawili na zupę krem z marchewki, oczywiście własnej produkcji. Rozgrzewa, syci i emanuje pięknym, ciepłym kolorem, czyżby jednak była to zapowiedź wiosny...?🎋🌿
Uczniowie obierają, siekają, mieszają składniki i w końcu... delektują się tą bardzo optymistyczną zupą🍲🍲 Lepsze niż deser???🤩

Na zdjęcich widać uczniów przygotowujących zupę. Obierających  i k rojących warzywa, mieszających w garnku składniki. A na koniec gotową zupę krem z marchewki, którą można się już delektować.Na zdjęciach  widać uczniów przygotowujących zupę. Obierających  i k rojących warzywa, mieszających w garnku składniki. A na koniec gotową zupę krem z marchewki, którą można się już delektować.