Kulinaria w sztuce i kolejne szaleństwo!

Zielone światło On i można wlewać ciasto do rozgrzanej gofrownicy. Za oknem jesień w pełni, a My poprawiamy sobie nastrój słodkim podwieczorkiem, ale niech Was to nie zmyli, pamiętamy, że co za dużo to niezdrowo.
Dlatego ciasto na gofry iście jesienne, bo zrobione z mieszanki mąk: kasztanowej, orzechowej i jaglanej, a słodzone ksylitolem.
Dżemy i czekolada home made, przyniesione z domu przez naszych uczniów. Jedyne "przestępstwo” to widoczny na zdjęciach cukier puder; no cóż jakieś grzeszki muszą być🙂
Czekoladzie pewnie jeszcze poświęcimy jakieś spotkanie, bo jak tu odmówić sobie naleśnika z nutellą, ale tą zdrową, zrobioną samemu z kakao i uprażonych orzechów laskowych.

Kolaż zdjęć z pieczenia gofrów: gofry z owocami, uczennica zajadająca gofry   Kolaż zdjęć z pieczenia gofrów: gofry w gofrownicy,  gofry z pudrem, uczeń jedzący gofry