Uczniowie klas IV na zajęciach kreatywnych Kulinaria w sztuce przygotowują zdrowe smakołyki, wykorzystując sprzęt kuchenny  zakupiony w ramach Laboratoriów Przyszłości #laboratoriaprzyszłości 

Złociste gofry z mąki jaglanej i orkiszowej z dodatkami własnych pomysłów i kompozycji.
Przepis na udany początek dnia. Za oknem już jesień, momentami szara i deszczowa dlatego tak ważne żeby zadbać o swoje samopoczucie. Gofry wspomnienie wakacyjnych wypraw nad morze.
Można stworzyć kolejne równie przyjemne we wtorkowy poranek w szkole, zapachniało ciepłymi, złocistymi goframi i wypełniło gwarem Naszych rozmów i krzątaniny przy wspólnym biesiadowaniu.

Poranki bywają już chłodne, dlatego poniedziałkowe popołudnie postanowiliśmy spędzić na zrobieni żytnich pankejków z bananami, miodem i szczyptą cynamonu. Wyszło pycha, sycąco i zdrowo.